domingo, 26 de enero de 2014

Per què no vol Trias que es vinculi l'Ajuntament amb la denúncia de la corrupció?

Recentment s'ha donat un fet a Barcelona que tot i poder semblar anecdòtic té una gran transcendència pel que significa.

El passat 23 de gener ve tenir lloc en el marc de les festes de Sant Antoni una xerrada sobre "Corrupció a la sanitat catalana". L'acte va ser organitzat per les fundacions d'ICV i EUiA: Fundació Nous Horitzons i Fundació l'Alternativa.
 


Els ponents eren tres reconeguts experts en la matèria: l'Albano-Dante, editor de la revista Cafè amb Llet, que s'ha especialitat en la denúncia de la corrupció a la sanitat, Agustí Colom, ex-síndic de la Sindicatura de Comptes que va destapar el conegut com "Cas Crespo" i Milagros Pérez Oliva, redactora en cap d'opinió de El País.

L'acte va desbordar les previsions i l'assistència va ser massiva, de tal forma que gran part dels assistents van haver de seguir l'acte dempeus durant les dues hores que va durar el debat. És simptomàtic que un acte d'aquestes característiques en el marc de les festes majors d'un barri desperti tant d'interès. La ciutadania entén que unes festes majors són moments per compartir diversió i festa però també per compartir la indignació per la situació social a la qual ens ha portat les decisions de determinats responsables polítics. Els veïns i veïnes de Sant Antoni volen conèixer com a pas previ per poder actuar i aquest acte en va ser una mostra.

La qüestió és que en ser un acte que s'organitza en el marc de les festes majors, la comissió de festes de la mateixa ha de vetllar perquè el logotip de l'Ajuntament de Barcelona figuri en la difusió de tots els actes que se celebrin. Es tracta d'un protocol que el mateix Ajuntament manté amb totes les festes majors i les seves entitats gestores.

En el cas que ens ocupa, el districte de l'Eixample va donar instruccions expresses tant a la comissió de festes com als organitzadors de l'acte per tal que es retirés el logotip de l'Ajuntament amb aquestes paraules:" hem vist l'acte del que parlem i volem que no s'utilitzi (ni es vinculi) a l'Ajuntament en aquest acte"

Aquesta decisió de l'Ajuntament va provocar que s'haguessin de modificar els materials de difusió que s'havien preparat i que la pròpia comissió de festes de Sant Antoni ho denunciés al sopar de festa major. La qüestió va arribar als mitjans de comunicació (<---link)

El nerviosisme s'ha apoderat de CiU al veure reflectit a la premsa el tema i han començat a intentar tergiversar a través de twitter. La maquinària de manipulació ha intentat justificar la negativa de l'Ajuntament a través dels següents arguments:

Pere Macias - Diputat de CiU :

- "I dons que us penseu! Els diners públics no són per finançar els actes de partit!"----> no cal incidir-hi gaire, la inclusió d'un logotip no té res a veure amb diners públics.

- "Un acte de partit no te de portar un logotip d'institució!" (sic) ---> no es tracta d'un acte d'un partit polític sino d'una xerrada amb tres experts sobre un problema que ens implica a tots: la corrupció.

Xavier Tomàs - Cap de Comunicació Web i Xarxes Socials de l'Ajuntament de Barcelona:
"els logotips s'han d'utilitzar sempre amb autorització" ---> no és cert, com abans he explicat i va informar per escrit el mateix districte de l'Eixample.,

"si CDC organitzés un acte i planxés el logo de l'Ajuntament què et semblaria? Exacte, però com ho fa ICV està bé, oi?" ----> van haver-hi actes d'organitzacions polítiques amb el logotip inclòs i el districte no va fer treure el logotip. Com per exemple un acte de les JNC.

El fet és que dels 140 actes que es van celebrar en el marc de les festes de Sant Antoni, l'Ajuntament de Barcelona governat per Trias només es va inquietar per un sol acte, un que tractava sobre la corrupció a la sanitat catalana. Hem d'entendre que Trias no creu que la corrupció política és un problema? No és convenient i fins i tot recomanable que la ciutadania s'informi sobre un fet que acaba provocant desafecció i desconfiança vers les institucions?

Dada per a la reflexió: Xavier Trias va ser conseller de sanitat de la Generalitat de Catalunya de l'any 1988 fins a l'any 1996

No hay comentarios:

Publicar un comentario